kalau desperate skalipn, don't show.. it's a turn-off

.
5 footprints

AMARAN! entry ini mengandungi byk carutan.. if you have sensitive gums, please don't read or they will bleed..


rasa sgt pissed off skang. okay, totally extremely pissed off.


hand me the shotgun now!


kenapa still ada lelaki kt luar sana yg begitu desperate looking for a wife but just for the sake of taking care of his children because his beautiful ex-wife (so beautiful that he did not deserve her at the first place) left him for another guy?

okay the story begins like this.. last week i went for breakfast with kak nik outside the school (kitorang memang selalu dine out tnpa permission.. hehe). sampai2 ke destinasi sarapan, tetiba ternampak encik timbalan ppd was buying some foods. so we freaked out, cube sorokkan diri dr penglihatan dia macam seekor anak tikus berdecit lari dihambat seekor kucing.. and this useless desperate duda saw us. he is one of kak nik's clients (kak nik is an insurance agent)..

after the encik timbalan ppd went off, me and kak nik cari tempat duduk.. but kak nik pergi duduk semeja dengan that useless desprerate duda, aku terpaksa join.. that duda said die slalu nampak aku pergi jogging kt taman tasik.. jadi bile aku recall i suddenly remembered him trying to jog closer to me but luckily anak kecik die tak mampu nak lari laju2 so aku pn ape lagi cepat2 pecut macam masuk sukan olimpik.. that is why i hate jogging now.. people (desperate guys) are chasing your butt.. bodohhh!!!! haram jadah!!!!! bangsattt macam langsattt!!!

ok berhenti mencarut sambung balik cerita td.. so then me and kak nik ordered our food munch munch slurp slurp.. that duda mule bukak citer sedih die (weii x malu ke kau nak menagih simpati ngan pompuan?).. of how his wife cheated on him and they divorced 6 months ago.. bla bla bla bla sampai aku pun rasa nak kuarkan balik my breakfast meal.. dah habis sesi luahan citer sedih die, die pun tanya soalan bonus kat kak nik "xde ke sape2 yg boleh dikenalkan kt saya?"

aku pn suh kak nik bagi no. kak azimah. duda tu save. back to school i went to find kak azimah and told her about the incident. kak azimah nampak a bit reluctant la jugak. ye la duda anak tiga kan. but kak azimah said ok try dulu.

at the same time kak nik bagi no. telefon khairunnisa (cikgu gstt yg comel dan muda) to that duda. duda tu ajak jmpe so they went for a blind date. back from the date, nisa citer everything yg that duda memang desperate gile nak kawen. (heh, first time date terus ajak kawen.. betol ke x kepala otak kau ni)..

so setelah direject khairunnisa, he went to try his luck with kak azimah pulak.. pergi dating.. and kak azimah pun citer bnda yg sama.. but this time it's a bit interesting becoz that duda macam bg hint to kak azimah "kite kawan dulu kenal hati budi masing2 then tengok kalau ada jodoh, kawen" tp die mesej kak nik die duk cakap kak zimah tu berisi la segala bagai...shame on you mr. duda!!

and then u know what happened? last night, i got a text from him.. entah kt mana dia ambek no. hp aku.. he introduced himself and said saje nak mesej2.. kepala hotak kau!! baru 2 malam lepas kau dating ngan kak azimah skang kau nk usha orang lain wtf??? so i replied "mintak maaf ye tunang saya x suke saya mesej ngan lelaki lain. harap maklum" then he said "sory. semoga BERBAHAGIAN dengan tunang." ye memang die eja bahagia macam tu... hahahaha.. dahla duda, x hensem, bm pn x pas... padanla kene tinggal..

rasa x puas hati dr mana die dpt no. aku, so i called kak nik..nope, she didn't give the number.. then i called kak azimah.. yes, it was her.. kak azimah ckp that duda mintak no. aku sbb nak mintak maaf. wtf? then i told kak azimah the whole thing. she felt guilty so she apologized. aku pn cakap kt kak azimah x yah layan la jantan bodowh mcm tu jenis x sedar diri ingat die tu hebat sangat.. and even kak azimah pn kata die pn malas dah nk layan because of his desperado..

so now u understand why aku pissed off yg teramat? to all mat-mat jantan duda out there, desperate mana pn korang, please choose ur t-shirts according to your size okay? xkan la body kau macam bob ku2 kau nak pakai baju saiz s pulak.. and kalau kau desperate pn, please hide it in your closet.. kami orang perempuan x suke lelaki yg menagih simpati.. x hot dan x cool.. unless kau memang nak menduda sepanjang hayat, silekan berbuat begitu...


p/s: the moral of the story is, jgn mkn di luar sekiranya anda seorg cikgu.. makan saja di kantin biarpun x sedap dan mahal.. sekian..

readmore»»

maafkan aku si cantik manis, aku x tahan godaan abang gagah

.
8 footprints

baru pulang dari kl and so here i am kembali depressed di tempat yg paling sucks dalam peta dunia.. hoho.. but anyways rasa quite happy sebab aku sudah ketemui dia! dia yg sudah lama ku tercari-cari dan ternanti-nanti akhirnye muncul dalam hidup aku yg serba daif ini..

dia adalah si abang gagah yg menunggu aku di atas rak.. abang gagah hitam manis serinya memancar-mancar di bawah kilauan spotlight memanggil2 aku untuk mendekati dia.. aku jamah dia dan ku raba setiap inci badannya.. ku seluk di dalam.. ok memang saiznye menepati citarasa aku...

kau mempesonakan walaupun kau bukan proton persona

kengkawan sekalian inilah dia abang gagah saya.. sangat gagah macam kereta kebal.. ok the thing is aku bukannye nak show off because abang gagah ini bukan dari keturunan yang kaya-raya yang hari2 nasinye berlaukkan caviar ye bukan... aku jumpe abang gagah ni di midvalley.. the real intention was to get a pair of sepatu... and i've spotted sepasang sepatu yg oh sungguh chantek tapi bile memikirkan beg yg sedang digalas dibahu sungguh la kesian rupa fizikalnye.. so i changed my intention.. kene beli beg tangan baru... harus! mesti! but don't worry baby you're still my favourite stuff and next month i'll buy three pairs in a row (dialog untuk sepatu)..

my old bag selalu menjadi bahan lawak students.. everytime aku seluk beg nak cari barang, one of my students said "dah cari dah dalam beg stor die" or "die nak kuarkan ape tu dalam poket doraemon die"... haih! rasa macam nak tempeleng time tu jugak...

aku sayang gile beg tu biarpun tampak murahan sebab die memang murah.. if you guys wanna get a picture of the bag, u can watch estrella's video "take it slow"... beg yang liyana (the singer) kendong tu sebijik macam beg aku.. siyes... aku ni bukannye penggemar dan pengumpul beg tangan.. to me it's always difficult to get a handbag that suits me.. that gives me the chemistry for me to carry here n there.. maybe it sounds complicated.. i am complicated.. everytime i want to choose a bag on the shelves, i try to connect myself to it.. cari chemistry.. but sometimes bile dh rasa connected, tons of questions will come.. "kang ade orang x suke kalau pakai beg ni?" or "x over ke kalau ambik beg macam ni?" or "rasa-rasa aku nampak pendek x bawak beg ni?"... haha bajet tinggi sangatla aku ni dasar pompuan pendek tak sedar diri wtf...

dat's y i prefer shoes than bags.. sebab kasut boleh menambahkan inci hahahaha.. but not all types of shoes i can wear.. especially strappy heels... sebab kaki aku macam itik.. kaki itik x boleh pakai strappy heels..no way.. cannot.. kalau x percaya sila tanya daisy duck..

tapi pape pn hati sudah gumbira jadi mari kita lihat wajah2 riang di bawah..


yay sudah jumpe abang gagah.. (gambar lama)


asal senyum je hidung kembang


jadi baek sengih terus
(sorry malas rotate, korang terbalikkan monitor korang)


remember Jimmy?

readmore»»

wahai si cantik manis di atas rak, tunggu aku hujung minggu!

.
2 footprints

women should get a pair of new heels every 3 month..
last time i checked, the latest new heels i bought, that was like 6 months ago...
so aku kene beli 2 pasang kasut weekend ni!

readmore»»

hot n cool like shit

.
0 footprints

aku benci setiap garisan muka engkau
aku benci melihatnya
kau boleh pergi
pergi mati

kau sangka kau hot?
kau macam wabak year end sale?
laku bila betina2 berebut2 cuba dapatkan kau
sampai ada yang dipijak ditolak
sebab kau barang rare
siapa dapat dia paling bertuah
di dinding rumah kau dibingkai logam emas
biar tetamu boleh menatap cemburu

kau sangka kau cool?
bila kau lalu semua mata tertumpu
kagum dengan perwatakan kau
kau senyum orang lain cair
kau melirik orang lain jatuh terguling
lirikan kau macam sakaratulmaut
boleh menghentikan nafas mereka?

hey mari sini aku nak bagitahu
kau langsung tak hot
apatah lagi cool
kau macam tahi
busuk
aku jijik dengan kau
faham?

readmore»»

aku dikejar hantu buatan malaysia

.
0 footprints

this song has been humming in my head like even when i'm sleeping i still can hear the voice.. (menakutkan weh)

Zee Avi - Bitter heart

Sun rays come down as seen when they hit the ground,
Children spinning around till they fall down down down.
I wait for you: it's been two hours now,
You're still somewhere in town,
Your dinners getting cold.
I rest my case you are always this late,
And you know how much I hate waiting around 'round 'round,
Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside,
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is gettin' just a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine.
And then you come and tell me the same reason as you did yesterday,
So tell me whats her name.
Doo doo da dum, doo doo da dum, doo doo doo doo doo doo da da dum dum, da da da da dum, da da da da dum, da da da da dum.
Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is just getting a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine, of mine, of mine, of mine, of mine, of mine.



Now who said Malaysian product no good huh? kalau dah boleh mengganggu menapak di ruang akal aku sampai begini skali that proves the saying is wrong...

jadi aku support local product skang!

p/s: lagu "kantoi" pun berhantu juga

readmore»»

Medley: Berjanggut baru dapat upload

.
4 footprints

video

Ku katakan dengan indah
Dengan terbuka
Hatiku hampa
Sepertinya luka
Menghampirinya

Kau beri rasa
Yang berbeda
Mungkin ku salah
Mengartikannya
Yang ku rasa cinta

Tetapi hatiku
Selalu meninggikanmu
Terlalu meninggikanmu
Selalu meninggikanmu

Kau hancurkan hatiku
Hancurkan lagi
Kau hancurkan hatiku
Tuk melihatmu
Kau terangi jiwaku
Kau redupkan lagi
Kau hancurkan hatiku
Tuk melihatmu

Kau buatku terjatuh
Dan terjatuh lagi
Membuatku merasakan yang tlah terjadi
Semua yang terbaik dan yang terlewati
Semua yang terhenti tanpa ku akhiri

Kau buatku terjatuh
Dan terjatuh lagi
Membuatku merasakan yang tlah terjadi
Semua yang terbaik dan yang terlewati
Semua yang terhenti tanpa ku akhiri

Kau hancurkan hatiku
Hancurkan lagi
Kau hancurkan hatiku
Tuk melihatmu
Kau terangi jiwaku
Kau redupkan lagi
Kau hancurkan hatiku
Tuk melihatmu

readmore»»

Sebab Kami Best Jadi Kami Menang

.
2 footprints

semalam eh x bukan semalam, 2 hari yg lepas Pertandingan Puisi dan Lagu Peringkat Daerah telah diadakan di Cafetaria PPD Raub.. cafeteria babe! rasa macam buat gig giteww.. so there were 4 schools taking part.. and my school was among them.. and jeng jeng jeng... ketuk drum sket.. we won!!


Munirah (the pemuisi n penyanyi)


AG (the main guitarist)


Mat Kering (the second guitarist)


Hazelis (the Bassist)


Syafiq (the ketuk Bongo)


Bonnie (the shaker)


we came to win!


so we won! (Tuan Pengetua second from the right)


AG the super genius was overwhelmed with joy sebab si genius itu lah yg tukang cipta lagu pusi eh silap, puisi.. aku memang adore yang amat dengan si genius AG.. lagu keroncong yg die cipta tu memang very catchy skali dengar pasti menjilat telinga.. rasa macam nak attach video performance diorang but untuk security, kene delay dulu niat itu kot ada mana2 school from other district yg cilok..

and chekgu diorang pun nak menempel jugak.. AG ajak perform nyanyi lagu Yuna for penutup but i wanted lagu Ku Katakan Dengan Indah bcoz i love the song so much sebab the lyric was very meaningful for me so we did a medley..

to watch the video wait for the latest entry occay?? and kami akan bertarung lagi pada rabu malam depan untuk peringkat negeri.. so please please please pray for our victory!

readmore»»

Damn Homesick

.
0 footprints

Today i received the cutest call from my 8 years old niece..

Situation: I was driving back home from school. Suddenly the handphone rang, saw the caller "Kak Lynn" (my sister)... rasa agak nervous and worried if anything happened at home.. so then i pn jawablah..

Me : Hello
Niece: Hello Cik Su.. ado 4 ekor anak kucing baru kat umoh... 2 serupo Koko 2 lagi mache Tomey
(tanpa muqaddimah terus bombard aku dengan berita yang mengejutkan)
Me : (blur... otak tgh proses try to figure out the voice) Sapo ni?
Niece: Nok letok namo gapo Cik Su?
Me : Kakak ko ni?
Niece: Hor kakak ni. Cepatla Cik Su nok letok namo gapo ni ado hok mace Koko..
Me : Erm... Nino.. (dunno why this name came up)
Niece: Hor Nino.. Pahtu hok lain?
Me : Nati Cik Su pikir dulu kakak pahtu Cik Su oyak ko kakak.
Niece: Hok mace tomey tu nok bubuh namo gapo Cik Su?
Me : Jate ko tino?
Niece: Hor tu la x tahu Cik Su kelik la tengok. Bilo Cik Su nok kelik?
Me : Nati la seminggu duo lagi Cik Su kelik pahtu kito bagi namo..
Niece: Hor kelik la Cik Su
Me : (terharu isk isk isk) Hor nati Cik Su kelik
Niece: Hor dehh.. bye

T_T nak balekk!!!! Nak jumpe anak2 buah yang paling hyper in world.. Nak jumpe mak ayah.. Nak makan best best... Nak bagi nama kat anak2 kucing... Nak jmpe Koko!

Homesick itu adalah gejala pathetic tau x?!

readmore»»

buat bintang

.
2 footprints

bintang..
jangan kau hilang..
suluhkan sinarmu demi malamku, gelapku..
temani aku
jangan hilang..
jangan pergi...

readmore»»

happy chocolate day people!

.
4 footprints


go indulge!




amen...

readmore»»

even after

.
0 footprints

even after
after we departed that night
i still miss you

even after
it didn't end so well
i still hope for the rainbow to shine

because i know deep down inside us
we're trembling with love
but we're never brave enough
to face the unpromising truth

then
even after
we don't talk to each other anymore
i still long for your voice

even after...

readmore»»