about jimmy

.
6 footprints

entry ini mungkin menyentuh sensitiviti sesetengah pembaca jadi harap maaf kalau ada yang tersinggung..

pernah x anda imagine untuk mempunyai teman sepermainan yang comel begini?



woh.. sangat comel macam captain hook


boleh bawak pegi jalan2 tgk wyg


boleh jadi ornament pokok yang mak tanam


ok papi mami will buy u a bigger chair



and u know what.. i do have one... i mean i don't have one but i have one.. okay x faham? let me explain again.. aku x ade anjing tapi aku ada anjing as companion.. okay x faham lagi? aku detail kan lagi...aku ada jiran india sebelah rumah dan jiran aku ada seekor anjing yang bernama Jimmy... no, it's not that TESL Jimmy.. it's dog Jimmy..

so jimmy is truly a great company.. everytime aku keluar dari rumah or balik dari sekolah, jimmy would wait for me at the gate.. not really my gate..it's the gate that i share with my neighbour... oh wait... die bukan tunggu aku sebenarnye.. die tunggu makanan dari aku..

and he is also a good protector.. since i rent the house alone, but i rarely get scared of any intruder because i know jimmy will bark at any stranger who approaches the house... rasa sangat secure...

and to show that i'm so grateful of jimmy, i always feed him food.. macam-macam ahh aku bagi kat jimmy neh.. ayam goreng, sosej, roti sandwich, twisties, potato chips, karipap.. lagi apa lagi? nasi goreng ikan masin, buah manggis, air sirap, choki2.. okay, tipu... tapi boleh dikatakan all the foods that i feed lagi mewah dari makanan yang tuan die bagi...

and everytime aku feed jimmy, aku selalu selitkan dengan magic show... really.. aku boleh buat magic dengan jimmy.. jimmy selalu teruja bila nampak aku bawak makanan sampai melompat2.. nasib baik pagar tu tinggi or else... so when i say "Sit" while shoving my hand, secara otomatik jimmy akan duduk dengan tegak.. ceh ceh konon macho la tu...

but today entah macam mana magic trick aku x menjadi... i got back from kfc and brought jimmy the leftovers... so he was like over excited when i handed him the chicken die terus ngap maka terkenalah saliva jimmy kat tangan aku... wohooooo... najis najis najis.... tangan aku terkena najis mughalazah...

jadi aku pun mule lah mencarut dalam bahasa yang sopan kat jimmy dan dengan kadar yang segera pergi menyamak tangan yang terkena saliva itu... (fyi, samak adalah membersihkan mana2 anggota badan anda yang terkena sentuhan binatang2 haram dengan 1 bilasan air tanah dan 6 bilasan air biasa)

jadi adik2 kakak2 dan abang2 sekalian, jangan sesekali meniru aksi berbahaya ini di rumah... ingatlah orang yang tersayang.. skali terkena pasti terkena lagi skali... siap kau jimmy, aku xnak dah feed kau lagi...

p/s: gambar jimmy ada dalam hp.. i'll upload next time

readmore»»

first debut by yuni

.
2 footprints

presenting hot yuni with her first unfinished single.. enjoy the clip


video

readmore»»

pecahkan buih

.
0 footprints

bila aku kata aku ingin bersama kau
aku ingin bersama kau walau dalam apa jua acara
dan aku tak kira walau apa alasan yang diberi
aku tetap mahu bersama kau

tapi kau tidak pernah mahu mengerti aku
kau mahu hidup dalam buih mu sendiri
dan biarkan buih mu berterbangan
meninggalkan aku di atas tanah

kau rasa kalau aku pecahkan buih kau
kau akan rasa sakit tak?

readmore»»

bintang yang kembali

.
0 footprints

readmore»»

to all celcom broadband users

.
0 footprints

sila hentikan segala aktiviti online anda.. yang ym tu leh tutup ym.. yang tgh blogging tolong save dalam draft.. yang ngah fesbuking pun sila klik kotak 'x' kat atas sebelah kanan.. anda semua telah disyaki sebagai punca kepada lembabnye speed broadband ini sehingga aku nak update blog pun susah.. lambat macam siput!!!..

celcom broadband memang slow.. slow macam celcom broadband.. so ape2 hal pasni anda boleh gunakan ayat ini contohnye time ayah anda memandu kereta anda boleh cakap kat ayah anda "bapak ni bawak keta slow macam celcom broadband lah!"

readmore»»

would you?

.
2 footprints

sometimes i want to give up on you... you like to test me.. you want to see how strong is my patience.. you want to see if i might stumble along the way..

but i'm gonna tell you this.. i won't... just test me.. just see how strong my patience is... just see me walking or running or i might even crawl all the way just for you...

and then it makes me wonder.. would you do the same for me?

readmore»»

kuey teow kerang

.
0 footprints

saya berjaya memasak kuey teow kerang yang sedap..
betol2 sedap okay?
sampai licin my family makan..
kalau buka kedai mesti ramai yang keciwa sebab kuey teow sudah sold out awal2

tapi sekarang perut sudah sakit-sakit
sudah 3 kali berzapin perasaan di tandas
adakah kuey teow kerang itu puncanya?
tapi kenapa saya seorang menjadi mangsa?


"once u own a thing, the thing owns u..."

readmore»»